FlexCIO: een vaste ICT-directeur op flexibele basis

De juiste toekomstbestendige strategie: van visie tot en met implementatie, gedreven door de behoefte van de organisatie

Laat jouw organisatie kansen op het gebied van ICT liggen? Mis je de strategische kennis van ICT in de eigen organisatie? Zijn jouw mensen niet blij met de ondersteuning die ICT biedt aan hun werkprocessen? Of is ICT een grote kostenpost en heb je het gevoel dat het effectiever, efficiënter en goedkoper kan? Heb je moeite met het ontwikkelen en implementeren van een gedegen visie? Of wil je juist innoveren en weet je niet hoe?

FlexCIO

Laat ICT voor je organisatie werken, zodat het je helpt je ambities te realiseren.

Al jaren helpen wij woningcorporaties en vastgoedbeleggers met strategische ICT-vraagstukken en de implementatie hiervan. Van de basis op orde brengen tot aan een geïntegreerde ondernemingsstrategie. Net zoals het vormgeven van een digitale transformatie tot aan de implementatie van nieuwe systemen en IT- (sector)standaarden. Dit doen we door samen te werken en samen te doen. Met mensen en middelen, want ICT gaat net zo goed over mensen en relaties als over technologie. Het resultaat: je krijgt controle over de lopende issues, je pakt kansen op korte termijn en je organisatie is klaar voor de toekomst doordat ICT en de business planmatig met elkaar zijn verbonden.

ICT als belangrijke pijler in de bedrijfsstrategie
Wij hielpen al meer dan 200 woningcorporaties en vastgoedbeleggers in heel Nederland met hun ICT-vraagstukken en er komen er steeds meer bij. De sociale huursector is constant in beweging en woningcorporaties moeten zich continu aanpassen aan een omgeving die verandert. ICT is daarbij van cruciaal belang, want technologie kan helpen om de operationele kosten te verlagen, door flexibel en efficiënt mensen en werkprocessen te ondersteunen met de juiste middelen en toepassing van de laatste sectorstandaarden. Het is een vast onderwerp in het MT geworden en een belangrijke pijler in de bedrijfsstrategie. We zien de verschuiving van impuls gedreven vragen achteraf naar actieve integrale sturing met structuur. Maar hoe geef je sturing aan ICT zonder een extra (ICT-)directeur aan te nemen?

De oplossing van HC&H: FlexCIO
Met het abonnement van HC&H regelen wij een vaste ICT-directeur, een FlexCIO, op flexibele basis. Een dag per week, een dag per maand of zo vaak als nodig is - tegen een betaalbare prijs en altijd met een beschikbaarheidsgarantie voor dezelfde persoon. De FlexCIO fungeert als vast lid van het managementteam en staat samen met het MT midden in de business en verbindt klantwaarde aan technologie. Daardoor is het MT vrij om zich te concentreren op de gebieden waar zij het meest waardevol zijn voor de organisatie. De FlexCIO zorgt voor een afgestemde en passende ICT-strategie voor je organisatie; technologisch en organisatorisch. Van visie tot en met implementatie.

Goed om te weten: de FlexCIO kan gebruikmaken van een team van specialisten binnen HC&H en ons netwerk. Het gaat dan bijvoorbeeld om een functioneel beheerteam, security officers en cloud specialisten. Daarmee zorgen we ervoor dat we altijd beschikken over de meest actuele IT-kennis, binnen alle specialisaties.

Onze aanpak: van visie tot implementatie
We starten met de workshop ICT-strategie. De workshop geeft inzicht in hoeverre de ICT-huishouding nu op orde is. Het is de basis om te bepalen waar de prioriteiten liggen: welke kansen pakken we nu en welke later? Met welke hygiënefactoren moeten we rekening houden? Welke IT- en sectorontwikkelingen zijn voor ons relevant en nemen we mee in onze toekomstbestendige IT-strategie? Het resultaat is een roadmap voor de komende paar jaar waar je direct mee aan de slag kunt.

Daarna komt de realisatie en implementatie. Onze vaste FlexCIO regelt dit voor je, op basis van het afgesproken abonnement. En natuurlijk helpt hij of zij je bij de acute ICT-vraagstukken die op de directietafel komen. Plus de FlexCIO geeft je ongevraagd advies op kansen die hij/zij vanuit technologie ziet voor het verwezenlijken van jouw bedrijfsstrategie en ambities.

Eerst alleen een workshop ICT-strategie? Dat kan ook!

HC&H illustratie Interim Management

Wat anderen over ons zeggen
Wij helpen organisaties om hun ambities te realiseren door samen te denken en samen te doen. Dit zeggen klanten over ons:

"Wij maken al jaren gebruik van een vast gezicht van HC&H (Marnix Ferwerda) in ons MT en ook breder in de organisatie. Dit helpt ons om de ICT-strategie te integreren in ons ondernemingsplan. Het afgelopen jaar is onder zijn regie gestructureerd gewerkt aan een integraal ICT-plan en zijn we nu bezig met de strategie naar de Cloud. Daarnaast krijgen we ondersteuning bij implementaties en vraagstukken rond bijvoorbeeld AVG. De rol geeft in onze organisatie het comfort dat de ontwikkelingen op ICT-gebied de juiste aandacht krijgt op MT-niveau maar ook blijvend door vertaald worden naar de organisatie. Binnen ons MT zijn ook wisselingen geweest en door de inzet van Marnix is de continuïteit van de belangrijkste ICT-vraagstukken en de verbinding met de totale ondernemingsstrategie op deze wijze geborgd. Ik kan deze flexibele oplossing van harte aanbevelen voor het nog succesvoller integreren van ICT en bedrijfsvoering." - Hans van Haastrecht, manager wonen bij Woningstichting Leusden

“Om onze digitale klantprocessen met de implementatie van Embrace een boost te geven waren we op zoek naar een energieke, ervaren en op samenwerking en resultaatgerichte projectleider, die we via HC&H in de persoon van Anil hebben gevonden.” – WonenBreburg

“HC&H verzorgt een gedreven projectleider met ervaring, die de organisatie ondersteunt bij een complexe implementatie van Tobias365.” – de Key

“De samenwerking met HC&H is voor ons een prettige ervaring. Goed en vakkundig personeel dat duidelijk communiceert en altijd voor ons klaar staat.” – Woonplus

Op onze vraag- en antwoordpagina lees je welke ICT-trajecten wij begeleiden en welke vraagstukken wij oplossen.

Meer weten?
Wil je meer weten over onze abonnementen en welke het beste bij jouw organisatie past? Of heb je een vraag over onze workshop ICT-strategie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via connect@hcenh.nl of bel 078-6810804. Je kunt ook het antwoordformulier hieronder gebruiken!

Er is al een FlexCIO-abonnement mogelijk voor een halve dag in de maand!

=