Breng je Functioneel Beheer op een hoger niveau met de Vakopleiding Functioneel Beheer

Peter van Gilst (l) en Daniël Brouwer (r) tekenen de samenwerkingsovereenkomst met behulp van ValidSign.
Peter van Gilst (l) en Daniël Brouwer (r) tekenen de samenwerkingsovereenkomst met behulp van ValidSign.

HC&H Connect is een exclusieve samenwerking aangegaan met de Vakopleiding Functioneel Beheer. Als je ons volgt op LinkedIn, zag je deze aankondiging al voorbij komen. Wat houdt het in? Exclusief voor de sector van woningcorporaties verzorgen wij een 5-daagse opleiding op het vakgebied van functioneel beheer. In dit artikel leggen wij je uit wat de Vakopleiding concreet inhoudt. Je kunt je NU aanmelden, want we starten vanaf 1 september al met de Vakopleiding Functioneel Beheer!

Wat houdt de Vakopleiding Functioneel Beheer in?

De Vakopleiding Functioneel Beheer is een interactieve training waarin de deelnemers een uitgebalanceerde mix van de theorie van Functioneel Beheer aangevuld met praktijkcasussen gericht op de sector van woningcorporaties krijgen voorgeschoteld.

We willen helpen het vakgebied functioneel beheer nog beter te maken dan het al is. En willen er graag een steentje aan bijdragen om jou als functioneel beheerder nog meer impact te geven.

Onze opleiding is vooral praktisch ingericht. Daarmee onderscheiden we ons van andere opleidingen. De Vakopleiding van HC&H Connect is aangevuld met voorbeelden en ervaringen uit de praktijk van de corporatiesector.

In vijf dagen doorlopen we 10 modules met onderwerpen als:

  • Gebruik en beheren van informatievoorziening;
  • Grip krijgen op de invloeden van binnen èn buiten;
  • Impactanalyses;
  • Accepteren en
  • Implementeren.

Voor wie is de Vakopleiding bedoeld?

De Vakopleiding kan zowel incompany als door middel van open inschrijving gevolgd worden. Het is geschikt voor functioneel beheerders, proces & informatie adviseurs (PIA’s) en kerngebruikers binnen je corporatie.

Toenemende belangstelling voor functioneel beheer

Er is steeds meer belangstelling voor het vakgebied Functioneel Beheer binnen organisaties. Zo ook in de sector van woningcorporaties. Functioneel beheer ondersteunt de bedrijfsprocessen en applicaties binnen de gebruikersorganisatie door een goede informatievoorziening. Ook zorgt functioneel beheer ervoor dat er een optimum bereikt wordt in het functioneren van de woningcorporatie en haar processen. In je rol als functioneel beheerder ben je de schakel tussen de gebruikerskant en de technische kant. Juist in een tijd waarin veel ‘best practices’ zijn opgesloten in de ERP- en randapplicaties en maatwerk voor goed tot het verleden lijkt te behoren, is de rol van functioneel beheerder onmisbaar binnen jouw woningcorporatie. Deze opleiding belicht het slank (LEAN) inrichten van je processen hierop aansluitend en zorgt ervoor dat je als Functioneel Beheerder de spin in het web bent binnen jouw organisatie.

De Vakopleiding: offline of online?

Gezien de coronamaatregelen van deze tijd, hebben wij ook nagedacht over een online variant van de Vakopleiding Functioneel Beheer. We zijn van mening dat het juist de 'live' interactie met andere deelnemers is die ervoor zorgt dat het maximale resultaat van deelname wordt bereikt.

De opbouw van de Vakopleiding

De opleiding bestaat uit 10 modules verdeelt over 5 dagen in een klassikale omgeving. In het geval van een incompany opleiding kunnen deze dagen zorgvuldig gepland worden in nauw overleg met je organisatie, rekening houdend met de drukte en de vakanties van de deelnemers. Enige voortgang in doorlooptijd is wel wenselijk.

Er ligt in de opleiding veel nadruk op “learning by doing”. De opgedane kennis en uitkomsten van de gemaakte opdrachten zijn vrijwel direct toepasbaar in de praktijk. Je krijgt oplossingen aangereikt voor allerlei problemen en situaties waarmee je dagelijks te maken krijgt.

Onze trainers en het materiaal

De opleiding wordt uitsluitend gegeven door geaccrediteerde trainers.  Voor de opleiding wordt digitaal trainingsmateriaal verstrekt alsook het "Handboek voor de Functioneel Beheerder" geschreven door onder meer Daniël E. Brouwer van de Vakopleiding Functioneel Beheer. Na afloop van de opleiding ontvangen de deelnemers een officieel certificaat van deelname.

Wil je je aanmelden?

Je kunt je meteen aanmelden via het formulier hieronder. Wil je nog meer informatie, kun je contact opnemen door te bellen naar 078-6810804 of e-mail connect@hcenh.nl.

Ik schrijf mij in voor de Vakopleiding Functioneel Beheer
Vul hier je functietitel in als van toepassing
Als je nog vragen of opmerkingen hebt, kun je ze hier meteen kwijt. Bijzonderheden voor de facturatie, zoals ordernummer of contactpersonen, kun je hier ook kwijt.