Onafhankelijk van plaats en tijd leren met corporate e-learning modules

Door de coronamaatregelen zijn veel corporatiemedewerkers genoodzaakt om thuis te werken. Er wordt dan ook veel gebruik gemaakt van alle mogelijke digitale communicatiehulpmiddelen. En deze coronacrisis noodzaakt ons dan ook om veel nieuwe zaken versneld eigen te maken, te leren.

door gastauteur Roger van den Eerenbeemt
door gastauteur Roger van den Eerenbeemt

Wat doe je als corporatie in deze tijd met medewerkers die nieuw in dienst komen? Of als er een nieuwe manier van werken geïntroduceerd wordt? Of er een nieuw softwarepakket geïmplementeerd wordt? Hoe ga je deze nieuwe medewerkers inwerken, de bedrijfsprocessen leren, etc?

Dat zal in ieder geval veelal op “afstand” moeten gebeuren met behulp van een zogenoemde digitale leeromgeving (corporate e-learning). De trend rondom e-learning is al geruime tijd ingezet. De coronacrisis dwingt ons in deze tijd nog meer om na te denken én actie te nemen op het gebied van digitaal leren, leren onafhankelijk van plaats en tijd.

Roger van den Eerenbeemt van Itéraz, één van onze samenwerkingspartners, heeft veel kennis en expertise opgebouwd rondom het ontwikkelen en inrichten van een digitale leeromgeving. Voor de gebruikersvereniging Woondynamics is hij sinds 2018 betrokken bij het vormgeven van een digitale leeromgeving rondom het gebruik van Dynamics Empire. Inmiddels zijn er diverse leerobjecten ontwikkeld en maken er ruim 400 corporatiemedewerkers gebruik van dit leerportaal! En uiteraard staat de ontwikkeling niet stil. Ook nu worden er steeds nieuwe leerobjecten samen met en voor corporatiemedewerkers ontwikkeld.

We zetten een aantal voordelen van e-learning op een rijtje:

 • Flexibiliteit
  (Corporatie)Medewerkers hebben 24/7 toegang tot de leeromgeving, waar en wanneer zij willen. Medewerkers bepalen zelf wat zij nodig hebben en in welk tempo (just in time, just enough).
 • Didactisch
  Men is in staat een rijkere leeromgeving te creëren door alle ICT-mogelijkheden die er zijn (video, animatie, games e.d.). Het leren wordt daardoor aantrekkelijker en uitdagender. Ook is het eenvoudig om digitaal toetsen af te nemen en men kan eenvoudig een leerprogramma samenstellen voor bijvoorbeeld nieuwe medewerkers of voor een specifieke functie.
 • Competentiegericht leren
  Medewerkers kunnen door de mogelijkheden van e-learning eenvoudiger competentiegericht leren. Ze doen eerst een test (een zogenoemde 0-meting) om vast te stellen welke competenties ze kunnen verbeteren. Op basis daarvan wordt een leerprogramma voorgesteld.
 • Snelheid
  De medewerker kan meteen met een training starten.
 • Bereik
  Dankzij e-learning kan men meer medewerkers in korte tijd trainen, omdat medewerkers en trainers niet meer in een ruimte bij elkaar hoeven te komen.
 • Up-to-date materiaal
  Men kan gemakkelijker het trainingsmateriaal up-to-date houden, omdat het centraal wordt beheerd en beschikbaar wordt gesteld. Hierdoor krijgt iedereen dezelfde informatie.
 • Besparing
  Geen of minder klassikale trainingen, geeft een besparing op locatiekosten en reiskosten. Maar men bespaart ook op trainingstijd omdat niet iedereen hetzelfde standaard programma nodig heeft.

Wil je weten wat wij kunnen betekenen op het gebied van (op maat gemaakte) corporate e-learning modules? Neem dan snel contact op met HC&H Connect!

Je kunt bellen naar 078-6810804 of e-mail connect@hcenh.nl.