Vakopleiding Functioneel Beheer

Nieuw bij HC&H Connect: de Vakopleiding Functioneel Beheer , exclusief voor de sector van woningcorporaties.

Ben je als Functioneel Beheerder steeds op zoek naar mogelijkheden om de informatievoorziening binnen je organisatie nog beter te laten aansluiten op de wensen van de organisatie?

Wil je als Functioneel Beheerder binnen je organisatie meer impact maken?

Wil je in staat zijn een belanghebbendeanalyse te maken?

Wil je oplossingen aangereikt krijgen voor problemen en situaties waar je als Functioneel Beheerder dagelijks mee te maken krijgt?

Wat is je rol als Functioneel Beheerder, wat zijn je taken en verantwoordelijkheden, wat moet je weten en over welke capaciteiten moet je beschikken?

Dit komt allemaal aan bod in de Vakopleiding Functioneel Beheer. Lees snel verder voor meer informatie of schrijf je onderaan de pagina meteen in!

Wat houdt de Vakopleiding in?

De Vakopleiding Functioneel Beheer is een interactieve training. Deelnemers krijgen een uitgebalanceerde mix van theorie over en praktijkopdrachten op het gebied van Functioneel Beheer aangereikt, aangevuld met praktijkcasussen gericht op de sector van woningcorporaties.

De opleiding wordt gegeven door ervaren docenten die minimaal Lean Green Belt gecertificeerd zijn. Zij hebben een uitstekende beheersing van het vakgebied Functioneel Beheer en brengen het bij meerdere organisaties dagelijks in de praktijk. Daarnaast beschikken ze over veel “levenservaring” en kunnen putten uit vele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

De Vakopleiding Functioneel Beheer besteedt aandacht aan de theorie van het continu verbeteren van organisaties en processen en zorgt ervoor dat je Functioneel Beheer toekomst robuust is en daadwerkelijk op een hoger niveau komt te liggen wanneer dit in je organisatie wordt geïmplementeerd. Er is binnen de Vakopleiding Functioneel Beheer veel ruimte voor “learning by doing”.

De module-opbouw is als volgt:

Module 1 - wat is functioneel beheer?
Module 2 - gebruik van de informatievoorziening
Module 3 - beheren van de informatievoorziening
Module 4 - is het nou zo traag of ligt het aan mij?
Module 5 - grip krijgen op de invloeden
Module 6 - wat is de impact?
Module 7 - we kennen de impact, en nu?
Module 8 - we kennen de impact en de prioriteit
Module 9 - hebben ze gedaan wat we hebben afgesproken?
Module 10 - alles is klaar

Voor wie is de Vakopleiding bedoeld?

De Vakopleiding Functioneel Beheer is gericht op beginnende en meer ervaren functioneel beheerders, proces & informatie adviseurs (PIA’s) en kerngebruikers maar ook voor hun managers en direct leidinggevenden.

Trainers en materiaal

De opleiding wordt uitsluitend gegeven door geaccrediteerde trainers. Bij de opleiding wordt digitaal trainingsmateriaal verstrekt. Je ontvangt ook het Handboek voor de Functioneel Beheerder geschreven door onder meer Daniël E. Brouwer van de Vakopleiding Functioneel Beheer.

Na afloop van de opleiding ontvang je een officieel certificaat van deelname.

Wat is de studiebelasting?

De opleiding bestaat uit 10 modules verdeelt over 5 dagen en het betreft een klassikale opleiding.

Wordt de Vakopleiding online of offline verzorgd?

We kiezen ervoor om de Vakopleiding Functioneel Beheer op locatie te geven.

Hoewel HC&H Connect het ‘nieuwe werken’ omarmt, zijn wij van mening dat juist de interactie tussen de docent en de deelnemers een duidelijke meerwaarde brengt.

Je kunt er uiteraard op vertrouwen dat bij het verzorgen van de Vakopleiding Functioneel Beheer rekening wordt gehouden met de veiligheidsvoorschriften rondom het coronavirus dat wordt geadviseerd vanuit het RIVM en de overheid.

Hoe kan ik deelnemen aan de Vakopleiding?

Deelname aan de Vakopleiding Functioneel Beheer kan zowel via Open Inschrijving als Incompany georganiseerd worden.

Met de Vakopleiding Functioneel Beheer via Open Inschrijving brengen we veel medewerkers van corporaties bijeen en door de interactie kunnen veel tips en ervaringen worden uitgewisseld over dit nog jonge vakgebied. De opleiding kent een zekere doorlooptijd waarbij de studiebelasting prima te combineren valt met de reguliere werkzaamheden. De opgedane kennis en uitkomsten van de gemaakte opdrachten zijn direct toepasbaar.

Wanneer wordt de Vakopleiding verzorgd?

De volgende serie van de opleiding middels Open Inschrijving staat gepland op:

  • dinsdag 27 oktober,
  • 3 november
  • 10 november
  • 17 november en
  • 24 november

Blijf deze pagina in de gaten houden voor nieuwe data!

Incompany opleidingen zullen zorgvuldig gepland worden met en binnen je corporatie en rekening houden met de drukke agenda’s.

Waar vindt de Vakopleiding plaats?

In het geval van Open Inschrijving zal het centraal in Nederland (rondom Utrecht of Amersfoort) plaatsvinden.

De Incompany Vakopleiding zal zoveel als mogelijk binnen of nabij de vestiging van de corporatie plaats hebben afhankelijk van de veiligheidsvoorschriften i.v.m. corona die in acht kunnen worden genomen.

Wat zijn de kosten?

Voor de Open inschrijving is de investering € 2.725,- per deelnemer voor het volledige programma, inclusief materialen. HC&H Connect heeft een vrijstelling van BTW inzake beroepsonderwijs. Op de Open inschrijving geldt de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen vanaf de dag van inschrijving.

De prijs is voor de Incompany opleiding is op aanvraag. Ook hier geldt de vrijstelling BTW inzake beroepsonderwijs.

Op onze opleidingen zijn de Nederland ICT Voorwaarden 2014, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30174840, van toepassing. Voor de klachtenregeling klik je op deze link.

CRKBO Geregistreerde Instelling
Ik schrijf mij in voor de Vakopleiding Functioneel Beheer
Vul hier je functietitel in als van toepassing
Als je nog vragen of opmerkingen hebt, kun je ze hier meteen kwijt. Bijzonderheden voor de facturatie, zoals ordernummer of contactpersonen, kun je hier ook kwijt.