Wat foodtrucks, functioneel beheer en coaching met elkaar te maken hebben

Foodtruck

Soms lijkt het of je als Functioneel Beheerder een foodtruck runt. En wel die met de beste koffie, natuurlijk. Zulke goede koffie zelfs, dat iedereen in je organisatie graag even bij je stopt op weg naar zijn of haar werk. Het leuke van een foodtruck is ook dat je hem makkelijk kunt verplaatsen, zodat je dan bij het ene project en dan bij de andere afdeling aan kunt schuiven.

Ruik je de koffie en muffins al? Het is een leuk plaatje. In de praktijk loopt het wel eens anders.

Scenario's Foodtruck

Twee situaties die door veel Functioneel Beheerders lastig worden gevonden. Niet verwonderlijk, want zo’n foodtruck bestieren en ook nog geregeld rondrijden is niet zo eenvoudig. Want hoe zorg je nu dat je die contacten allemaal onderhoudt? En lang niet alle vragen zijn zo vlot te beantwoorden als een kopje koffie in te schenken is. Denk bijvoorbeeld eens aan een vraag als: Kan veld X (uit het ERP-systeem) zichtbaar gemaakt worden in de frontoffice-applicatie? Om zo’n vraag te beantwoorden zul je heel waarschijnlijk eerst wat onderzoek moeten doen, met leveranciers moeten overleggen, etc. Dat geeft druk als je eigenlijk je klant direct tevreden wilt stellen.

Begeleiding functioneel beheer

Het vak van de Functioneel Beheerder levert zo nu en dan flinke uitdagingen op en dat is de reden dat wij bij HC&H Connect ook coaching voor Functioneel Beheerders aanbieden.

Functioneel beheer is voor heel veel mensen een werkveld waarin zij ‘verzeild’ raken.  Je doet er eens wat beheerstaken bij, bent actief in een project en opeens ben je vraagbaak voor de afdeling. Dat is een traject dat we geregeld zien en vaak gaat dat ook heel goed. Toch zijn er soms punten waarop je wilt verbeteren of waar je gewoonweg meer kennis kunt gebruiken. Dan is coaching een goede optie. Bij HC&H Connect kennen wij het werkveld en de veel gebruikte software en we hebben ervaring met begeleiding.

Gesprek

Coaching kan voor iedereen nuttig zijn. Of je nu nieuw bent in het vak of al een tijd meedraait. De begeleiding door HC&H Connect is bijvoorbeeld voor Functioneel Beheerders die:

  • met een veranderende omgeving te maken hebben;
  • het gevoel hebben nog niet genoeg gevonden te worden door collega’s;
  • het moeilijk vinden om hun werk te prioriteren;
  • merken dat ze veel tijd steken in oplossingen vinden die dan niet gebruikt worden.

Tijdens die coaching ondersteunen wij je in je rol als Functioneel Beheerder bij één of meer specifieke vraagstukken waarin je wilt verbeteren. Vooraf bepalen we de doelstellingen en een tijdspad. Soms gaan we ook aan de slag met een groep Functioneel Beheerders.

Zeker voor Functioneel Beheerders die net starten en zich het vak nog eigen moeten maken, zorgt coaching samen met onze Vakopleiding Functioneel Beheer, voor een stevige basis.

Wil jij weten wat onze coaching voor jou kan betekenen?
Neem de controle over je foodtruck en leg je vraag, onder het genot een (virtuele) kop koffie, voor aan Andrea Vermeulen. Een afspraak maak je via 078-6810804 of e-mail connect@hcenh.nl.